SEO, incotro?

Internetul creste exponential si odata cu el si aspiratiile utilizatorilor. Din punct de vedere SEO, anul 2019 va fi anul al adaptabilitatii, al ideilor noi si al continutului de calitate. In 2012 am avut parte de nenumarate update-uri ale algoritmilor motoarelor  de cautare. Algoritmii Panda si Penguin au avut afecte drastice asupra paginilor cu rezultate ale motoarelor de cautare. Site-uri mai si foarte mari au fost penalizate sau au disparut complet din cautari.

In 2019, o agentie seo va trebui sa munceasca mai mult daca vor sa aiba clienti multumiti. Consider ca in 2019 rezultatele din cautari se vor baza pe:

1.Continut de calitate

Continutul unci si de calitate al site-urilor va creste autoritate si va ajuta la o pozitionare mai buna in motoarele de cautare.

2. Autoritate celui care scrie articolul

In 2019, autorul unui articol are un rol foarte important. Acum Google salveaza o multitudine de informatii despre autor prin intermediul profilului acestuia de Google Plus. Un autor ce a scris un numar mare de articole in trecut va avea prioritate pe paginile cu rezultate ale motoarelor de cautare. Daca vrei o clasificare buna, fa-ti acum un cont de Google Plus si asociaza-l cu articolele scrie de tine. Te va ajuta enorm pe viitor!

3. Retele sociale

Ca si in 2012, lumea SEO se va baza in continuare pe retele sociale. Este o metoda excelenta de promovare rapida si putin costisitoare, chiar gratuita. Share-urile vor conta foarte mult in algoritmii de pozitionare.

4. Site-uri cu un design responsiv

Un site responsiv are capacitatea de a arata bine pe orice ecran, indiferent de marime si de rezolutie. Motoarele de cautare tin cont de acest aspect si doresc ca website-urile sa poate fi  accesate de oriunde, oricand.

5. Localizarea

Preferintele Google de a afisa rezultate aflate in apropierea celui care efectueaza o cautare au devenit evidente. Site-urile trebuiesc acum optimizate in functie de zona. Spre exemplu, Google afiseaza rezultate diferite in urma cautarii de “pizza”in Iasi si in Bucuresti.

Prin urmare, lumea SEO se schimba constant, mereu fiind loc de mai bine. Combinand metodele de mai sus vei obtine rezultate mult mai bune iar site-ul tau va fi clasa pe prima pagina.